БТА Социалистите подкрепиха президента и вицепрезидента Йотова за втори мандат, обяви лидерът

...
БТА
Социалистите подкрепиха президента и вицепрезидента Йотова за втори мандат, обяви лидерът
Коментари Харесай

Условията, при които БСП ще подкрепи Има такъв народ

 БТА Социалистите поддържаха президента и вицепрезидента Йотова за втори мандат, обяви водачът на Българска социалистическа партия след съвещанието на Националния съвет на Българска социалистическа партия. Нинова разяснява и по какъв начин ще реагира Българска социалистическа партия при съставянето на държавно управление.

При предложение на държавно управление с мандат на ГЕРБ, групата на Българска социалистическа партия ще гласоподава срещу, посочи Нинова.

При мандат на " ИТН " -  Българска социалистическа партия слага пет условия, за да го поддържа:

- бързи дейности за ограничение на пандемията и здавната рецесия,

- незабавни ограничения за битка с корупцията и връщане на парламентаризма,

- справедлива проверка на положението на бюджета на страната, 

- бистрота при оперативните стратегии,

- промени в Изборното законодателство, с което са се обезпечи почтен избор.

Ръководството на Българска социалистическа партия слага и още едно изискване - в случай че парламентарното мназинство или кабинетът реализират политики, които опонират на предизборните задължения на Българска социалистическа партия, то това държавно управление няма да получи поддръжката на парламентарната група на Българска социалистическа партия.

Ако се стигне до държавно управление с мандат на Българска социалистическа партия, Националният съвет в незабавен порядък ще вземе решение.

На съвещанието на пленума не е поставян въпросът за привикване на конгрес, подчерта Нинова.

Във връзка с желаната й оставка от дребна групичка социалисти, които скандираха при започване на съвещанието " Оставка " пред постройката на " Позитано " 20, Нинова съобщи, че това са младежи от организацията в Перник и те не са сложили този въпрос вътре на пленума.

" Аз съм определена директно от 80% от всички членове на Българска социалистическа партия и съм виновна пред тях. Те не са сложили въпроса за оставката ми. Иначе всеки може да изрази мнение, каквото си желае ", съобщи лидеррът на Българска социалистическа партия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР